Polityka prywatności

W wykonaniu obowiązku informacyjnego, określonego w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej „RODO”, mając na uwadze fakt Pani/Pana dotychczasową współpracę lub podjęcie decyzji o współpracy z  Kancelarią Adwokacką Maria du Vall ul. Wrocławska 33/4 Kraków 30-011 oraz fakt zgromadzenia w jego toku Pani/Pana danych osobowych, a nadto szanując Pani/Pana prywatność oraz dbając o to, aby wiedział(a) Pan(i), kto i w jaki sposób przetwarza Pani/Pana dane osobowe, przedstawiam poniżej informacje, które pomogą Pani/Panu powyższe okoliczności ustalić i bliżej wyjaśnić.

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Kancelaria Adwokacka Maria du Vall ul. Wrocławska 33/4 Kraków 30-011 Kraków NIP 685 199 32 40, zwana dalej: „Administratorem Danych”. Może się Pani/Pan skontaktować z Administratorem Danych w sprawie ochrony Pani/Pana danych osobowych na wskazany wyżej adres jego siedziby, a dodatkowo pisząc na adres e-mail: m.duvall@mdv-kancelaria.pl lub dzwoniąc pod numer 508149485.

  2. Podstawę prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych stanowi realizacja umów, zawartych pomiędzy Panią/Panem a Administratorem Danych (dalej jako Umowy), dla zawarcia i wykonania których przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych jest niezbędne - art. 6 ust. 1 lit. b RODO, jak również podstawę tę stanowi prawnie uzasadniony interes Administratora Danych (art. 6 ust. 1 lit. f RODO), w postaci zawierania i wykonywania przez Administratora Danych umów ze swoimi kontrahentami, prowadzenia korespondencji handlowej.

  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są w następujących celach:

    • zawarcie i wykonywanie Umów, zawartych pomiędzy Panią/Panem a Administratorem Danych,

    • prowadzenie z Panią/Panem korespondencji,

    • prawidłowa realizacja przez Administratora Danych umów z jego kontrahentem, będącym jednocześnie Pani/Pana pracodawcą,

    • dochodzenie roszczeń na gruncie przepisów prawa cywilnego, karnego, administracyjnego,

    • dla celów podatkowych (w razie takiej konieczności).

  4. Administrator Danych przetwarza następujące kategorie danych osobowych, które Pani/Pana dotyczą: dane kontaktowe (imię, nazwisko, adres e-mail, telefon, miejsce prowadzenia działalności/miejsce zatrudnienia), dane wymagane do wystawienia faktury, dane bankowe (numer rachunku bankowego, nazwa banku), dane dotyczące historii współpracy.

  5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane nie dłużej niż jest to konieczne, tj. przez okres istnienia stosunków handlowych pomiędzy Pani/Pana pracodawcą będącym jednocześnie kontrahentem Administratora Danych bądź Panią/Panem a Administratorem Danych, a po ich zakończeniu do czasu upływu terminu przedawnienia ewentualnych roszczeń wynikających z umowy i w związku z realizacją obowiązku archiwizacyjnego.

  6. Administrator Danych przekazuje Pani/Pana dane osobowe następującym kategoriom odbiorców: podmiotom, którym Administrator Danych ma prawny obowiązek udostępnienia przetwarzanych przez siebie danych osobowych, podmiotom przetwarzającym dane osobowe na podstawie zawartych z Administratorem Danych umów powierzenia przetwarzania, w tym firmom dostarczającym przesyłki kurierskie, firmom informatycznym, jak również innym firmom współpracującym z Administratorem Danych, Urzędowi Skarbowemu, bankom.

  7. Administrator Danych nie zamierza przekazywać Pani/Pana danych osobowych do państw trzecich.

  8. Ma Pani/Pan prawo żądać od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych, przysługuje Pani/Panu prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Pani/Pana danych osobowych, jak również prawo do przenoszenia Pani/Pana danych osobowych (tj. w przypadkach określonych w przepisach RODO ma Pani/Pan prawo żądać, by Pani/Pana dane osobowe zostały przesłane przez Administratora Danych bezpośrednio innemu administratorowi, o ile jest to technicznie możliwe).

  9. W związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych przez Administratora Danych przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, w sytuacji gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie dotyczących Pani/Pana danych osobowych, narusza przepisy RODO. Organem nadzorczym od dnia 25 maja 2018 r. jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

  10. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest dobrowolne, ale konieczne dla celów związanych z nawiązaniem i przebiegiem współpracy pomiędzy Panią/Panem a Administratorem Danych, w szczególności do realizacji zawartych przez Administratora Danych z Panią/Panem Umów lub Pani/Pana dane osobowe Administrator Danych otrzymał od swojego kontrahenta, będącego jednocześnie Pani/Pana pracodawcą, dla celów związanych z realizacją zawartych umów oraz istniejących stosunków handlowych pomiędzy kontrahentem będącym jednocześnie Pani/Pana pracodawcą, a Administratorem Danych.

  11. W oparciu o Pani/Pana dane osobowe Administrator Danych nie będzie podejmował wobec Pani/Pana zautomatyzowanych decyzji, w tym decyzji będących wynikiem profilowania (tj. Administrator Danych nie będzie przetwarzał Pani/Pana danych osobowych w sposób zautomatyzowany, polegający na wykorzystaniu Pani/Pana danych osobowych do oceny przy podejmowaniu decyzji przez Administratora Danych).

Copyright 2016 - 2019 MdV Kancelaria